Campervan

Forumul iubitorilor de excursii si drumetii cu propriul campervan, cu rulota sau cortul
It is currently 07 Sep 2010 23:36

All times are UTC + 2 hours

Let’s Do It, Romania! Let’s Do It, Romania!
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: achizitie rulota din Anglia / costuri / sfaturi utile
PostPosted: 23 Jan 2010 22:38 

Blog: View Blog (0)
Van / Campervan sau RV: Swift Challenger 440 Lux Edition 4/SE
Residence City: Iasi
Country: Iasi
Salutare tuturor!
De anul trecut tot caut o rulota buna si ieftina!
Sa va spun pe scurt cam ce m-ar interesa. Caut o rulota pentru 3 persoane. Eu, sotia si copilul. Din ce am studiat pana acum, m-ar avantaja un model care sa aiba 2 paturi. Ideal pentru mine mi se pare modelul cu un pat mare si unul mai mic (care se formeaza din cele doua scaune cu masuta pe mijloc). As dori ca copilul sa aiba patzul lui. Deasemeni as dori sa aiba dus,wc cu scurgere exterioara, apa calda, toate utilitatile. Idealul ar fi cu cabina separata cu dus, dar aceste modele am avzut ca sunt cam grele si f lungi. De la vecinul meu care are rulota de cativa ani am inteles ca nu e bine sa o cumperi mai veche de 1995 ca e posibil sa ai probleme cu infiltratiile (din cauza vechimii). Plus ca am remarcat ca din 1995 la materiale interiore a ineput sa se foloseasca plasticul si palul la interior, in loc de lemn masiv, ceea ce usureaza greutatea rulotei.
Ca lungime m-ar place o rulota cu spatiu interior cam de 5 metri, cu tot cu carlig 6 metri.
Am remarcat ca in Anglia rulotele sunt mai bine dotate si organizate la interior, decat cele din Germania (luand ca referinta anul 1995-1997).
Asa ca ma bate gandul sa fac o plimbare pana in Anglia, plus ca am remarcat ca si pretul la acelasi model de rulota e mai ieftin cam cu 1000 euro in Anglia decat in Germania.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce costuri implica aducerea unei rulote din Anglia? Si aici m-ar interesa f mult cele de intrare-iesire, respectiv feribot sau prin canalul ce leaga cele doua continente, taxe de autostrazi, legate doar de traseul din Anglia (pe cele din Germania-Ungaria-Roamania pe cunosc), pe unde e bine sa intri/sa iesi din Anglia si ce locuri sunt de evitat (aglomeratie, taxe mari, etc).
2. Pentru a intra in Anglia iti trebuie pasaport sau poti merge doar cu buletinul?
3. Ce acte trebuie sa aiba rulota pentru a nu avea probleme cu inamtricularea aici?
4. Daca rulota este fabricata in Anglia, sunt probleme cu procurarea piselor de schimb pt rulota?
5. As putea tracta usor o rulota de 1000kg (goala 1000kg, maxim autorizata 1200kg), lungime cu tot cu carlig 6metri, cu un Vw Passat cu motor 1,9 tdi 90cai? Credeti ca face masina la un drum asa de lung?
Multumesc anticipat pt raspunsuri!

Profile E-mail  

Post subject: Re: achizitie rulota din Anglia / costuri / sfaturi utile
PostPosted: 29 Jan 2010 11:38 

Blog: View Blog (2)
Van / Campervan sau RV: Bayerland vitesse 380/2
Residence City: Bucuresti
Country: Romania
Din cate stiu discutii si intrebari asemanatoare au mai fost pe forum. Eu zic sa cauti, sa citesti si daca ai nelamuriri intreaba-ne! :welcomewave

Profile E-mail  

PostPosted: 09 Mar 2010 17:03 

Van / Campervan sau RV: lunar
Residence City: valcea
Country: romania
Sal mie mia adus fratele meu una din anglia un Lunar de 4-5 persoane, iar costul cu taxe de drum, feribot, cu tot motorina , alergat din parc in parc in jur de 600 eur. iar masina pe care zici pe care o ai pt tractare face fata , el a adus-o cu un opel vectra de 82cp, si a venit foarte ok.

Profile E-mail  

PostPosted: 09 Mar 2010 18:21 

Van / Campervan sau RV: Swift Challenger 440 Lux Edition 4/SE
Residence City: Iasi
Country: Iasi
Pana la urma am mers personal, insa m-a costat ceva bani drumul. La dus am fost cu o masina pana la Bucuresti, de acolo am luat avionul pana la Londra. Am stat doua zile, am cumparat un Opel Astra cu care am cautat rulota in Uk si am tractat-o in tara. Masina s-a comportat f bine, cu toate ca avea motor de 1.4 benzina (1996). Cheltuilele pana acolo m-au ajuns cam 400 euro, nu am facut un calcul exact. Oricum, daca nu ai pe cineva acolo pe care sa te bazezi, mai cresc cheltuielile cu vreo 200 euro.
La intoarcere m-a costat benzina in Europa plus roviniete plus 'ceva spagi" la unguri cam 800 euro (din care 100 feribot si vreo 100 benzina in Romania) fiindca am fost nevoit sa ocolesc putin mai mult pana am ajuns acasa. E adevarat cu motorina iesi mult mai ieftin, benzina era cam 1,4 iar motorina 10,4. La unguri am cumparat cea mai scumpa benzina din lume, cu 2 euro litrul!!! Ne-au prins la colt ca nu aveam forinti si erau in stare sa ia si pielea de pe noi!
Pretul acesta il scoti in conditiile in care dormi in masina, treci cu bacul noaptea, mananci ce ti-ai cumparat din market la pachet, totul la cea mai mare economie. :cort

Profile E-mail  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours