Campervan

Forumul iubitorilor de excursii si drumetii cu propriul campervan, cu rulota sau cortul
It is currently 11 Sep 2010 00:39

All times are UTC + 2 hours

Let’s Do It, Romania! Let’s Do It, Romania!
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Swift Challenger 440 Lux Edition 4/SE 1994
PostPosted: 09 Mar 2010 18:49 

Blog: View Blog (0)
Van / Campervan sau RV: Swift Challenger 440 Lux Edition 4/SE
Residence City: Iasi
Country: Iasi
Salutare tuturor!
De curand am devenit proprietarul unei “englezoaice” numita Swift Challenger 440 4 SE, editie de lux, 1994. Am sa incerc sa fac o prezentare cat mai pe larg a acestei rulote.
Dotari si accesorii:
- 2 canapele mari care se pot transorma intr-un pat mare. Canapeaua in forma de U se transforma intr-un pat regesc de 3 persoane.
- in partea din spate sunt 2 fotolii cu masa plianta la mijloc, care se pot tranforma in pat. Deasupra lor se mai poate monta un pat suspendat. Aceasta camera este delimitata de o usa glisanta care poate fi inchisa.
- in partea din fata pe laterale sunt doua geamuri imense (cu dechidere exterioara), in fata 3 geamuri (toate cu deschidere in exterior), in spate un geam mare (deschidere ext).
- toate geamurile sunt dotate cu plasa tantari, parasolar si perdele de plus.
- mocheta foarte curata cu covoras intre canapele. Nu s-a intrat incaltat in rulota.
- 3 aerisiri in plafon, 2 trape mari cu plasa de tantari si una mica
- 4 spoturi reglabile (cum sunt cele din avion) la 12 v, 2 veioze la 220v
- loc de depozitare foarte generos, 4 dulapuri suspendate, loc pt lenjerie sub canapele, sifonier mare cu umerase.
- langa sifonier este un lacas pentru cele doua mese pliante.
- 3 lampi cu neoane duble (situate pe plafon) plus o lampa simpla, la baie lampa cu doua neoane (incadrata in dulapior).
- sistem de ventilatie Truma cu 4 guri de aer. Doua guri la canapele, una la baie si una in spate la fotolii.
- aeroterma aer cald Carver, evacuare aer cald in fata aerotermei si prin sistemul de ventilatie Truma. Aer cald sub canapele, in baie si in spatele fotoliilor. Incalzire centrala cu suflante prin intreaga caravana, controlate individual; se face foarte cald.
- boiler cu apa calda Cascade 2. Apa calda la baie si bucatarie.
- redresor propriu. Vumetru indicator stare baterie pe incarcare auto si stare rulota.
- bloc de sigurante automate.
- prize 220V
- intre canapele este masa mare plianta.
- radiocasetofon Sharp (incastrat in mobilier) cu sistem audio stereo cu doua boxe.
- suport tv la interior.
- antena radio si tv exterioara, amplificator si distribuitor radio tv.
- prize curent 220v.
- senzor miscare
- oglinda mare pe hol la intrare
- baie: 2 dulapuri suspendate, 2 oglinzi dupaluri, o oglinda mare, dus, trapa aerisire in plafon cu plasa insecte, incalzire cu aer cald, cadita dus, suport pahar si periute, lampa cu doua neoane. Chiuveta fixa. Caravana are toaleta Thetford cu produse chimice, wc cu evacuare exterioara, wc fix cu indicator de nivel. Cap de dus cu jet reglabil si robineti noi.
- filtru cristal pentru apa potabila,
- bucatarie: aragaz cu 4 ochiuri cu aprindere piezoelectrica, grill cu tot cu tigaie inox speciala pt grill si arzator mare, cuptor cu 3 nivele. 2 rafturi suspendate, 3 dulapuri in partea de jos pt vesela, robineti noi. Geam cu plasa tantari si parasolar, lampa neon, chiuveta mare cu apa calda si apa rece, extensie masa in laterala.
- baterie cu gel, alimentare exterioara 220v
- roata de rezerva
- alimentare exterioara cu apa, pompa apa, rezervor original de apa 40l, rezervor pt apa menajera.
- antifurt original pt rulota, cu yala cu sistem pentru blocarea rotii
- antifurt cu yala care se monteaza pe carligul de remorcare (in locul unde vine bila de la masina). Practic se ocupa acel spatiu, rulota nemaiputand fi pusa pe carligul de remorca.
- cort mare (aproape nou, folosit un an) cu covor pentru iarba si toate partile laterale.
- cort mic Suncamp Elite, usor de montat in doar 5 minute, nou.
- container pentru apa reziduala.
- container 40 litri pentru apa potabila.
- butelie (gaz) mare cu regulator.
- 30 metri cablu electric cu prize pentru a conecta caravana la curent electric.
- alarma.
- toate cablurile si tubulatura sunt in stare perfecta.
- 2 prize de alimentare exterioara (12v) pt auto (prize cu 7 pini). Una este pt sistemul de lumini al rulotei in timpul mersului, iar cealalta pt frigider si congelator (sa poata functiona in timp ce masina merge) fara a consuma curent din acumulatorul rulotei.
- greutate proprie 900kg, maxima autorizata 1200kg.
- lungime totala 6 metri, interior 4,5metri, inaltime 2,5m, latime 2,2m.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Profile E-mail  

Post subject: Re: Swift Challenger 440 Lux Edition 4/SE 1994
PostPosted: 09 Mar 2010 19:01 

Interior:

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Profile E-mail  

PostPosted: 09 Mar 2010 19:06 

Baie, wc, dus:

Profile E-mail  

PostPosted: 09 Mar 2010 19:27 

Aragaz, cuptor, grill:

Profile E-mail  

PostPosted: 09 Mar 2010 19:30 

cort de vara, cort de iarna:

Profile E-mail  

PostPosted: 09 Mar 2010 19:59 

Dotari electro:

Profile E-mail  

PostPosted: 09 Mar 2010 21:23 
Site Moderator

Van / Campervan sau RV: Mazda E2000 Campervan
Residence City: Bucuresti Tei
Country: Romania
:camptrailer Arata f.f. bine si are dotari pe care putine rulote le au. :camptrailer

Sa o stapaniti sanatosi si sa va bucurati de cat mai multe excursii reusite.

Cat a costat?

P.S. senzorul de miscare seamana cu un senzor de gaz (si cred ca este senzor de gaz, cu buton de test pe mijloc, dar depinde unde este montat), iar indicatorul de tensiune (vumetru din poza ta) probabil ca este un voltmetru care iti arata tensiunea pe baterie, nominala si de incarcare.

Profile E-mail  

PostPosted: 10 Mar 2010 08:55 

Multumesc! Cu toate chletuilele a costat 3500 euro. La RAR am platit 480lei plus 100 lei cantarirea. Ramane de vazut restul actelor plus asigurarea cat va costa.
Vreau sa-i mai aduc niste imbunatatiri: am facut comanda de trapa noua la baie in care se poate monta un ventilator puternic, o mufa noua pt functionarea frigiderului si a sistemului electric (wc, apa, etc) in timpul mersului (cea originala mi-a cazut pe drum in timpul mersului si s-au raschetat niste conectori) si un tv lcd la 12v.
"Chestia" aia alba am crezut ca este un senzor de miscare fiidca cand se misca caravana "piuie". Inca nu-s lamurit pe deplin ce reprezinta.
Cu vumetru m-am lamurit, aveti dreptate. Imi arata starea bateriei, dar in acelasi timp pe pozitia off intrerupe tot ce tine de 12v in caravana si cred ca pe pozitia cu semnul masinei incarca bateria in mers.
Fiind prima caravana inca nu sunt pe delin lamurit cum functioneaza si ce reprezinta unele chestii, dar pana la vara sper sa le deslusesc pe toate.

Profile E-mail  

PostPosted: 10 Mar 2010 09:03 
Site Moderator

Van / Campervan sau RV: Mazda E2000 Campervan
Residence City: Bucuresti Tei
Country: Romania
Daca piuie cand se misca rulota inseamna ca este senzor de soc cu alarma, alarma in caz de furt.
:camptrailer Pretul cred ca este f. bun dupa cate dotari are si starea in care se afla.

Profile E-mail  

PostPosted: 10 Mar 2010 12:40 

Proprietarul din Anglia era disperat de hoti, au incercat de cate ori sa-i sparga caravana.
A montat o alarma electrica la 12v cu difuzor pe exterior si cele doua cu senzor la interior. La roata am un sistem antifurt din niste tzevi de metal (cu yala) iar la protap un sistem (tot cu cheie) care nu permite remorcarea rulotei.
Referitor la pret, eu am cautat 8 luni si nu am gasit mai ieftin. Aici am in considerea faptul ca caravana are cort mare nou (a costat 900lire) si un cort mai mic tot nou (care a costat 200lire). Ambele corturi fiind folosite un sezon, in 2009. Plus restul de accesorii (vesela completa, am doi saci cu oale, farfurii, perne, un set de draperii noi, etc), ambele bazine de apa menajera si potabila (care costa 100 de lire ambele) plus covor de platic gros pe exterior pe toata lungimea caravanei, plus pompa de apa exterioara plus toate totarile la interior (caravana a fost echipata full la vremea ei), plus faptul ca in 2009 a beneficiat de service complet (retursuri, siliconizare, etc, un fel de verificare tehnica si extetica care la ei se face odata la cativa ani).
In Romania am platit taxa la RAR 480 lei plus 100lei cantaritul, mai am de platit restul actelor cu inmatriculatul ei, numere si asigurare.

Profile E-mail  

Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours