Ic-Ponor

Post Reply
yo9hrb
Posts: 58
Joined: 26 Jan 2011, 22:42
Van / Campervan sau RV: Hobby 425
Residence City: Ploiesti
Country: Romania
Location: Ploiesti
Contact:

Ic-Ponor

Post by yo9hrb » 10 Jul 2011, 23:48

Se poate ajunge in aceasta locatie cu masina (Logan MCV) si rulota agatata de ea? Pana la Rachitele am inteles ca este asfalt (deh, sat de prim-ministru). Dupa Rachitele, am inteles ca se lucreaza la drum. In ce hal? Stie cineva?
Multumesc.

mihaidraghici
Posts: 37
Joined: 24 Apr 2010, 20:37
Van / Campervan sau RV: Cort
Residence City: Tulcea
Country: Romania

Re: Ic-Ponor

Post by mihaidraghici » 16 Jul 2011, 11:20

Am fost anul trecut în iulie. De la început vreau să vă spun că n-am văzut rulote pe traseu. Campervane (ungureşti), DA. Eu cred că se poate şi cu rulota. De la Huedin până la Răchiţele, este asfalt bun. Apoi drum forestier destul de prost. Se lucrează, dar fără prea mult spor. Puteţi ajunge cu Loganul şi rulota, dar trebuie să fiţi pregătit pentru cca. 20km de mers cu a II-a. Drumul e prost mai ales in zona Doda Pilii. Dacă mergeţi cu grijă, fără să vă grabiţi, nu "atingeţi" pe dedesubt! Dacă tot ajungeţi la Ic Ponor (15 RON o hartă amănunţită puteţi cumpăra de aici) şi vizitaţi obiectivele din zonă (cheile Someşului Cald mai ales), continuaţi drumul până la locul de campare numit Glăvoi (sau "La Grajduri" după numele vechi). Drumul NU e mai prost. De acolo puteţi vizita cele mai frumoase obiective din Apuseni. Puteţi ieşi apoi prin Pietroasa şi Rieni la şoseaua naţională, de unde puteţi apoi intra prin sudul Apusenilor (Arieşeni, Gârda, Câmpeni...). Merită! Am postat eu pe aici şi imagini. Recomand să aveţi un GPS bun (cu IGO8 şi hărţile 2010 sau chiar 2011). Intraţi pe http://www.cazare-eu.ro/coordonate_gps.html" onclick="window.open(this.href);return false;, unde puteţi citi coordonatele obiectivelor la mare precizie, le "băgaţi" în GPS şi stabiliţi ca destinaţie acele coordonate. Dacă harta e recentă (cum ziceam), ştie şi drumurile forestiere şi o sa vă ducă la fix. Drum bun!

florin 0721
Posts: 41
Joined: 07 Aug 2010, 20:09
Van / Campervan sau RV: Quechua T4 2
Residence City: Bucuresti
Country: Romania

Re: Ic-Ponor

Post by florin 0721 » 27 Aug 2011, 00:00

Nu recomand,deocamdata,o aventura cu rulota in acea zona.M-am intors ieri de acolo si pot sa va confirm ca locul ideal de campare este la Glavoi.Problema este ca drumul de la Ic-Ponor la Padis este "bombardat" rau,pe alocuri fiind macinat serios de apa.Pe deasupra aveti toate sansele sa va intalniti cu basculante care vin din sens opus,iar cu rulota in spate...
Daca urcati dinspre Pietroasa drumul este ceva mai bun dar pantele sunt destul de abrupte pe alocuri,pe jos e piatra,deci aderenta nu e foarte buna si masina sigur nu va fi incantata.Daca se va lucra,probabil ca vara urmatoare va fi ceva mai bine.
Pentru cortisti recomand zona,peisajele si traseele sunt super ,chiar daca drumul e prost.

User avatar
cata
Posts: 1126
Joined: 29 Dec 2007, 18:44
Van / Campervan sau RV: Mazda
Residence City: Bucuresti
Country: Romania
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Ic-Ponor

Post by cata » 19 Aug 2012, 10:11

Pentru accesul in zona Glavoi sau Padis recomand prin Pietroasa, drum mult mai bun si intr-o stare mai avansata a lucrarilor de amenajare.
Prin Rachitele veti avea surpriza sa gasiti la un momenyt dat si coti de stanca iesiti in mijlocul drumului.
In curand voi posta cateva filmulete din zona, inclusiv cu drumul de acces.
Personal am fost incantat de locuri si de Apuseni in general dar, oamenii au tendita sa strice tot, fara sa mai respecte nici cel mai mic bun simt sau civilizatie, poate doar cei ce intradevar se incumeta sa mearga pe traseele grele echipati corespunzator si nu inconstientii ce pleaca prin Cheile Galbenei in sandale.
Iata deocamdata doar cateva filmulete scurte cu natura din zona Cheilor Galbenei si a Cetatilor Radesei


User avatar
cata
Posts: 1126
Joined: 29 Dec 2007, 18:44
Van / Campervan sau RV: Mazda
Residence City: Bucuresti
Country: Romania
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Ic-Ponor

Post by cata » 25 Aug 2012, 12:21


Post Reply